Olivaolaj, karikára vágott (nyers) sárgarépa, só, fűszerek*, pirít, kicsi víz alá, lefed, párol.
* egyik változatban: vegyes fűszerek, például rozmaring, kakukkfű, majoranna, bazsalikomfű, turbolyafű,
* másik változatban: garam masala, akkor a són kívül nem kell más fűszer
Alapvetően köretnek készül, mondjuk frissen kisütött csirkedarabok mellé, de én önmagában is nagyon szeretem.
Kalóriatartalma: 10 g olaj 90 kcal, a répa pedig 100 grammonként 35 kcal és 8 g szénhidrát, így mondjuk a félkiló répából és 20 g olajból készített 2-3 adag 355 kcal és 40 g szénhidrát.
2 megjegyzés:
ezt én úgy szoktam, hogy barnára mrgkapatom a répát majd sok petrezselymet teszek rá.
tényleg nagyon laktató és teflonban max. mutatóba kell rá olaj.
szia Orsi!
a te változatod se lehet rossz :-)
Megjegyzés küldése