2008. február 2., szombat

Krumplilepény kukoricával


Írta: Fakanál

Egy tipikusan olyan ételt mutatok most be, amely remekül beválik, amikor az ember enne már valami testesebb dolgot is, mint a joghurt például. Egy tányér salátával isteni vacsora kerekedhet belőle.


Hozzávalók:

20 dkg burgonya (kb. 190 kcal)
5 dkg kukoricakonzerv (kb. 65 kcal)
1 kicsi tojás (kb. 70 kcal)
1 evőkanál zabkorpa (kb. 31 kcal)
1 evőkanál petrezselyemzöld (kb. 10 kcal)
só, bors


Elkészítés:

A krumplit apróra vágom, sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és villával összetöröm. Ha kihűlt, hozzáadom a kukoricát, a tojást, a zabkorpát, petrezselyemzöldet, ízesítem sóval, borssal (esetleg egyéb más kedvenc fűszerrel), majd olajjal vékonyan kikent serpenyőben megsütöm. Ha van kéznél fánkszaggató, azt helyezzük a serpenyőbe, töltsük meg a masszával, villával tömörítsük jól össze, akkor kap gusztusos pogácsa formát. A fenti mennyiségből minimum két db. pogácsa lesz, úgyhogy a hozzávetőlegesen 400 kcal-át el is lehet felezni, ha egyszerre csak egy pogácsát eszünk meg.

Nincsenek megjegyzések: