2008. február 1., péntek

Karfiol indiai módra

Írta: Fakanál


A karfiol roppant egészséges, rostban gazdag zöldségünk, elkészítési módozatai módfelett változatosak. Íme egy a sok közül. Az alábbi mennyiségből kb. 12 karfiolropogós lesz, durván 350 kcal "felhasználásával".

Hozzávalók:

kb. 40 dkg karfiol (kb. 120 kcal)
1 közepes burgonya (kb. 94 kcal)
1 tojás (kb. 68 kcal)
1 marék zsemlemorzsa (esetleg zabkorpa) (kb. 40 kcal)
só, bors, garam masala, római kömény, őrölt koriander
egy kis marék friss petrezselyem

Elkészítése:

A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük és ízlés szerint darabosra vagy pépesre törjük villával. Belereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, petrezselymet, valamint a zsemlemorzsát vagy zabkorpát, nedves kézzel gombócokat vagy lepénykéket formálunk belőlük és egy kevés olajban pirosra sütjük mindkét oldalát. Joghurttal, vagy egyéb mártással tálaljuk.