2008. február 1., péntek

Az előszó kiegészítése...

Jó sokan csatlakoztatok máris, aminek nagyon örülök, és alig várom hogy elkezdődjön a móka, de időközben felmerült két fontos dolog is, amit én elfelejtettem megemlíteni.

1. Többen kérdezték, hogy feltüntethetik-e a kalóriaértékét az adott ételnek a receptjük végén: persze, nyugodtan. A kalóriaszámolgatáshoz ITT egy jó kis táblázat segítségül, és akár zsírt, szénhidrátot, GI értéket, szóval akármi egyebet is szabad mellébiggyeszteni.

2. Mivel nem csak és kizárólag a fogynivágyó közönség a blog célcsoportja, hanem az egészséges étrendet követni óhajtók és/vagy kényszerülők is (netán egy betegség/allergia miatt), ezért kérlek titeket, hogy a felcímkézésnél vegyétek figyelembe, hogy milyen célcsoportnak lehet hasznára még az adott étel, és aszerint is csoportosítsátok majd. Például létrehozhatunk vegetáriánus, tejnélküli, tojásnélküli, lisztnélküli stb. kategóriákat is, és ha van még igény más ilyen -nékülikre, akkor szóljatok bátran.

Mégegyszer hangsúlyozom, hogy soha senkinek nem fogok belepiszkálni a posztjába, csak ha segíteni kell esetleg megformázni, de a címkézésbe mindenképp beleszólok, mert ilyen sok (és egyre több) szerző esetén fokozottabban oda kell figyelni az átláthatóságra, hogy mindenki pont azt találja meg, amit keres.

Nincsenek megjegyzések: