2008. február 11., hétfő

Íz nélkül nem megy

A fogyókúrában számomra a legnagyobb kihívás az lenne, ha nélkülöznöm kellene az ízeket, az, hogy degeszre egyem magam, nem hiányzik. Ilyenkor fokozottan szükség van a változatos, sokszínű, ízes-illatos ételekre, nagyon jól jön ilyenkor egy-két salátarecept a görög salátán és a kapros-joghurtos uborkán kívül is.
Ezt a gyors salátát azért szeretem – azon túl, hogy a grapefruitot imádom a salátákban, illetve hallal –, mert alig kell előkészíteni, akár a munkahelyemen is össze tudom dobni (na jó, borsőrlő ott nincs), hiszen nem kell külön vacakolni a salátaöntettel, ezt tulajdonképpen a tonhal olaja és a grapefruit kicsöpögő leve adja. Reggel munkába menet is meg tudom venni a hozzávalókat, ha nem tudtam ebédet készíteni magamnak előző este, így nem szorulok a menzára.


Tonhalas saláta grapefruittal

1 fej jégsaláta falatnyi darabokra tépve, vagy konyhakész salátakeverék
1 doboz konzerv tonhal olajban
2 evőkanál kapribogyó – elhagyható
1 gerezd fokhagyma
1 grapefruit
bors / színes borskeverék

A tonhalba belekeverem a kapribogyót és a finomra vágott fokhagymát. A grapefruitot kifilézem, a kicsöpögő levét felfogom és belekeverem a tonhal olajába. Egy szép nagy tányéron elterítem a salátaleveleket, ráteszem a tonhalat, elrendezem rajta a grapefruit-darabokat. Egy tekerésnyi színes borssal fűszerezem.
2 adag

További salátaötleteim itt.

Nincsenek megjegyzések: