2008. február 2., szombat

Vérnarancs joghurttal

Egy kis édesség a diéta nehéz napjaira :-)
Ezt a joghurtos édességet nyugodtan ajánlom mindenkinek, aki a fogyókúra közben is szeretne valami könnyű, finom édeset enni.


Hozzávalók:
2 pohár joghurt
3 vérnarancs
Horváth Rozi féle 25 gr-os zselatin 1/4 része
½ evőkanál édesítő

1 narancs levét kipréseltem, a többi narancsot félbevágtam, a húsát kifiléztem, és apróra vágtam. A joghurtot elkevertem az édesítővel és a zselatinnal, és jó melegre felfőztem, de nem forraltam fel. Levettem a tűzről, elkevertem benne az apróra vágott narancsot, és a narancsok héjába töltöttem, ami kimaradt, azt szilikonos muffinformába. 2 óra hosszat pihent a hűtóben.
Kettőt a narancshéjba töltöttekből a mélyhűtőbe tettem. Remek fagyi lett belőle. Mikróban fél percig melegítettem, így már elég puha lett, de nem meleg.
6 db lett, l db-ban energia: 66,5Kcal, szénhidrát: 13,5gr

12 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Már tudom, mit kezdek a pomeloval, amit senki nem akar megkezdeni:-)

Éva írta...

gabojsza: remélem, arra jutottál, hogy nekem adod a pomelót!:)))

Éva írta...

Kata, ez remek recept, köszi:D

Névtelen írta...

a pomelo közel sem olyan lédús, mint a narancs, nekem azonban van egy remek receptem :)
banán mousse pomeloval
http://www.zsidonegyed.com/node/5247

Cukroskata írta...

Köszönöm szépen Fakanál :-)
Gabojsza, ezt bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni,biztos pomeloval is jó lesz. Minél édesebb a gyümölcs, annál kevésbé kell édesíteni, de a vérnarancs elég savanyú volt. :-)

Cukroskata írta...

Gabojsza, a pomelóhoz talán tényleg jobb lenne Grenadine Banán mousse pomeloval receptje, mert nincs leve, és ebben az a jó, hogy a joghurt teljesen átveszi a gyümölcs ízét. :-)

Cukroskata írta...

Úgy tűnik valamit elírtam, banán mousse pomeloval
itt

Dulmina írta...

Tegnap este épp azon gondolkodtam elalvás előtt, hogy a napokban jó lenne valami joghurttorta-féle, csak szerényebb. Ez lesz az! Köszönöm a receptet!

Éva írta...

Kata, talán annyit érdemes lenne pontosítani, hogy a 1/4 zacskó zselatin, az mennyi is valójában. Mert lehet 25 grammos zacskót is kapni, meg 10 grammosat is, és ugye nem az a cél, hogy célba lőjünk a desszerttel?:D

Cukroskata írta...

Köszönöm Dulmina :-)

Fakanál, jogos, máris írom bele a receptbe. Ha túlsok a zselatin, célbalőni nem nagyon lehet vele, inkább gumikötélként funkcionálhat, és azzal jó kis gyakorlatokat lehet csinálni :D

Éva írta...

Köszi, Kata:D a gumikötélről boldogan lemondom:D

Cukroskata írta...

Valamit azért kell sportolni is, nem elég a diéta :-)