2008. február 13., szerda

Tavaszi saláta "maionesa blanca"-val


Régóta foglalkoztatott a maionesa blanca, és készítése, de a végső lökést Ízbolygó maionesa blancaról írt postja adta. Mindenképpen úgy szerettem volna kipróbálni hogy érezzem mi a külömbség ízben és tartalomban a normál majonézhez képest.

Hát nagy a külömbség. Mindent úgy tettem ahogy le van írva, csak a zöldfűszereket hagytam ki. Kóstoltam másnap ( a készítéstől számítva ), teljesen krémes, amit egy kicsit kiéreztem az ízéből, az az olíva olaj. Viszont nagyon finom, és nincs a zsíros utóíz, ami a "gyárinál" megmarad.


Tavaszi zöldsaláta maionesa blanca-val ( 2 személy részére ):

fejes saláta levél megtépve, 1 újhagyma, 1 kis sárgarépa, 1/3 kígyó uborka, 1/3 saláta cukkini, 1 paradicsom, 1/2 tv paprika, 1/4 kaliforniai paprika, 1 tk friss gyömbér, és 3 ek főtt csirke hús.



A tépett saláta leveleket egy keverő tálba teszem, a hagymát keletiesen vékony csíkokra vágom, a sárgarépát, a cukkinit, a paprikákat, és az uborkát ( a közepe nélkül ) egy burgonya hámozóval vékony csíkokra vágom. A paradicsomot kimagozom és kockára vágom. A gyömbért nagyon vékony gyufára vágva, a csirke húst pedig csak úgy kézzel szét tépem. A tálban összekeverem ( egyedűl ettem, a maradék salátát egy dobozba a hűtőbe tettem, jó lesz majd holnap ), kitálalom és megöntözöm a maionesa blanca-val és megszórom valami szárított zöldfűszerrel ( metélő hagymával tettem ).

Nagyon finom lett, ez volt a reggelim és a tízóraim ( negyed 11 kor értem haza ), nem ettem hozzá semmi kenyeret, péksüteményt sem.

4 megjegyzés:

Mamma írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Mamma írta...

Ez egy valóban ínycsiklandozó saláta, Max, nagyon guszta:-)
Viszont nem szabad elfelejteni, hogy ugyan nincs a majonézben tojás, könnyebb is a hagyományosnál, de egy kikevert adag 1900 kalóriát és 201 g zsírt tartalmaz... sajnos:-((
Itt kiszámoltam az értékeket:
http://href.hu/x/4os5

Névtelen írta...

Köszi!
Hát igen, az a fránya zsír:-((
Arra azért kiváncsi lennékm mit töröltél, mi volt abban a megjegyzésben? max

Mamma írta...

Ne aggódj, Max, csak elfelejtettem beikszelni:-))