2008. február 8., péntek

Reggeli



Reggelizni jó. Sőt ajánlatos. Ha valaki elszánta magát az egészséges életmódra, akkor egyszerűen nem hagyhatja ki, ha pedig még diétázni is akar, akkor egy reggeli meg tudja előzni a délelőtt tízórától egészen a várva várt ebédidőig tartó kínzó éhségérzetet, aminek eredményeképp eszünkbe jut a kannibalizmus, mint lehetséges alternatíva, de legalábbis az emberölés minősített esetei forognak fejünkben, amikor 18-as BMI-vel vagy a nálunk kevesebb hiúsággal és egészségtudatossággal rendelkező kollégáink " Nem kérsz esetleg mégis egy kis Fornetti-t?!" felkiáltással nyilvánítják ki együttérzésüket.

Ja, igen, a málna! Az itthon őshonos félcserje ha lehet, még a többi gyümölcsnél is egészségesebb.Ő vezet rosttartalomban, ami azt jelenti, hogy 100 gr-ban 9,1 élelmi rost található, vagyis a szükséges napi bevitel 1/3-a. Fogyókúra esetén ez azt is jelenti, hogy kellemesen telít, lassítja a cukrok felszívódását, emellett beviszünk vele A,B,E és C-vitamint ilyenkor télen pedig némi nyarat is. :-))


Hozzávalók:

1 doboz natúr joghurt
2 ek.krokant müzli
10 dkg málna
2 teáskanál méz

A hozzávalókat turmixoljuk vagy botmixerezzük össze and enjoy.


Számításaim szerint a müzlivel együtt kb. 200 Kcal-t, 7 gr fehérjét, 6 gr zsírt és 28, 5 gr szénhidrátot tartalmaz.
Karcsúsíthatunk rajta müzli helyett sima zabpehellyel és méz helyett valamilyen édesítőszerrel, de egy fogyókúrázónak is jár némi kényeztetés...


Nincsenek megjegyzések: