2008. február 5., kedd

Prézlis kel vagy karfiol

sós vízben kelkáposztát (karfiolt, kelbimbót) kifőzünk, kis olajon zsemlemorzsát pirítunk, kettőt összekeverjük, aki nem fogyózik, tejfölt is tehet rá

pontos mennyiséget (kalóriaértékeket) ehhez most nem tudok, a zöldség szinte elhanyagolható, vasárnap kivételesen lemértem az olajat és a morzsát, egy adag prézlis kelt olyan 120 kcal-nak és 15 g szénhidrátnak számoltam

a kevésbé fogyókúrás változat sütőben készül, jénaiba vagy tepsibe karfiol (vagy picit előfőzött kelkáposzta, kelbimbó, brokkoli), arra tejföl, reszelt sajt, lehet főtt tojással dúsítani

1 megjegyzés:

VKOrsi írta...

én még fogyókúra alatt is teszek rá tejfölt, persze csak 12%ost, de abból fél pohárnak azért nem egetverő a kalóriatartalma.

épp ma ettem hasonlót