2008. április 8., kedd

70. Post: Burgonya főzelék (fémedényben)

Folytatnám a fémedényekkel/főzési rendszerekkel készíthető ételek bemutatását, mégpedig a burgonyafőzelékkel.

Készítése zsiradék nélkül, tejfölös-teljes kiőrlésű lisztes habarással történik.




Burgonyafőzelék (tejfölös, zsiradék nélkül):

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 babérlevél, 1 pohár tejföl (12%-os), 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, bors (őrölt), ételízesítő (só), pár csepp ecet.



A burgonyát meghámozzuk, és nem túl vékony karikára szeleteljük. Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Babérlevelet teszünk bele, és fűszerezzük (bors, ételízesítő. Rátesszük a fedőt, és a tűzhely legkisebb lángján a zöld jelzés végéig melegítjük.




Közben a lisztet a tejföllel csomómentesre elkeverjük, és az fedő levétele után lassan belekeverjük a főzelékbe. Nyitva még pár percig együtt melegítjük, kevés ecettel igény szerint savanyíthatjuk.

A kibővített verzió itt megtalálható.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen. Kénytelen voltam végre beszerezni egy WMF edénykészletet, hogy kicsit egészségesebb ételeket együnk, illetve főzzünk. Jöhetnek a főzelékek...

Névtelen írta...

olvassa el az egesz blog, nagyon jo