2008. május 23., péntek

Grillezett lazac zöldspárga ágyon



Hozzávalók 1 főre:


20 dkg lazacfilé bőre nélkül
15-20 zöldspárga feje (használhatjuk az egész szárat is)
2 újhagyma
1 szál thai citromfű (esetleg helyette aprított koriander a hal tetejére, tálaláshoz)
2 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
só, bors



Elkészítés:


A lazacot megmostam, szárazra töröltem. Szemöldökcsipesszel kihalásztam belőle 2-3 szálkát, majd sóztam, borsoztam. Egy serpenyőben olívaolajat hevítettem, beledobtam a hosszában négybe vágott citromfüvet, majd a hal mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem. Mivel alapvetően szerencsés alkat vagyok, pont eltaláltam az ideális sütési időt: a hal - ahhoz képest, hogy annyira nem szeretem:) - csodásan omlós lett. Közben a spárgafejeket a megmelegített vajon ressre pároltam, hozzáadtam a felkarikázott hagymát, picit megsóztam, megborsoztam. Tálaláskor a spárgát egy tálba tettem, ráhelyeztem a lazacot, tetejére egy lime szeletet biggyesztettem.